VÄIKE MEELESPEA TRADITSIOONILISE HATHA JOOGA TUNNIS VIIBIJALE

VÄIKE MEELESPEA TRADITSIOONILISE HATHA JOOGA TUNNIS VIIBIJALE

Jooga on elamise kunst. Teadmised, kuidas elada pikemat ja õnnelikumat elu. Pikem ja õnnelik elu tähendab , et Sul ei ole pingeid kehas ega meeltes. Tähendab ka teadmisi, kuidas neid pingeid eemaldada või ärahoida ja missugused on erinevad vahendid selleks. Joogapraktikast on asenditepraktika ehk vaid 10-20%. Hatha jooga on jooga haru, mis sisaldab füüsilisi praktikaid. Traditsiooniline hatha jooga (füüsiline jooga) seob endas 84 erinevat asendit. Nende asendite mõju on uuritud ning tõestatud. Iga asendi kohta on alati põhjalik teadmine, kuidas see mõjutab Sinu füüsilist keha, psüühikat ja energiakeskuseid. Hatha jooga pole kindlasti indiapärane võimlemine. Ja eesmärk on Sinu keha tugevamaks ning painduvamaks teha (mitte tekitada valu, ebamugavust või Sind kahjustada).

Seega traditsioonilise (klassikalise) hatha jooga tunnis pea meeles :

 • Sinu keha on ainulaadne. Mitte kellelgi siin maailmas pole sellist keha nagu Sinul.
 • Kuna Sinu keha on ainulaadne , ei ole võimalik, et Sa teeksid asanaid täpselt samamoodi teistega
  • Ainult Sina tunned oma keha kõige paremini. Ainult Sina tunned, kui Sinu kehas tekib heaolu ja rõõmutunne, valuaisting või ebamugavustunne. Tea, et jooga lõppeb seal, kus algab valu või ebamugavustunne.
  • Seega hoia tähelepanu ja teadlikkus ainult oma kehal ja oma hingamisel. Liigu asanatesse vaid niikaugele, kuni Sinul on mugav.
  • Tunnist osavõtja ei ole kohustatud tegema kaasa kõiki praktikaid – võid vabalt valida, kas teha kaasa või kui palju teha kaasa.
  • Kui võimalik, hoia silmad suletuna, et olla rohkem kontaktis oma kehaga. Too oma teadlikkus ära ümbritsevatelt häältelt või tänavamüralt ja keskendu enda sisse või oma hingamisele.
  • Püüa läbi terve praktika (ja läbi kogu oma elu) hingata teadlikult ja aeglaselt. Hea, kui saaksid hingata rütmis 6:6. Kui Sinu hingamine on kiirem , too see teadlikult aeglasemaks või katkesta praktika ja taasta oma hingamine. Lama shavasanas või mõnes teises lõdvestusasendis, mis Sinule sobib ja meeldib.
  • Püüa teadlikult hoiduda hinnangute andmisest. Kuna me oleme praktikatunnis kõik erinevate kehadega, meil on erinevad keha plastilisuse piirid, ka meie tervislik seisund ja dosha tüüp on erinev…. seega palun ära võrdle ennast kellegagi ja hoidu andmast hinnanguid oma kehale või teistele. Püüa seda praktiseerida ka läbi oma elu
  • Ei ole olemas „jooga riideid“. Riietu tunnis just selliselt, et Sinu kehal on mugav. Hoidu võrdlemisest.
  • Iga tund on erinev. Sõltuvalt tunni iseloomust võib Su kehal hakata jahe või palav. Riietu nii, et saaksid vajadusel riideid vähemaks võtta või juurde lisada
  • Enne tundi hoidu söömisest vähemalt 2 tundi. Kui see näib võimatu, söö kerge eine.
  • Peale tundi hoidu söömisest vähemalt 40 minutit.
  • Eelista puhast vett. Hoidu joomast külmi jooke.
  • Me oleme perekond. Et luua turvalist tunnet grupitunnis, püüa mitte kommenteerida väljaspool tundi tunnis juhtunut või oma kaaslasi

* vahel kestavad tunnid pisut kauem. Kui pead tunnis siiski lahkuma, tee seda vaikselt ja teisi häirimata

 

Namaste!